Deputați: Trebuie adoptată o lege, care să-i confere limbii ruse statutul de limbă oficială

În Republica Moldova trebuie adoptată o lege, care să-i confere limbii ruse statutul de limbă oficială, deoarece acesta va contribui la rezolvarea multor probleme sociale și economice. De...

În Republica Moldova trebuie adoptată o lege, care să-i confere limbii ruse statutul de limbă oficială, deoarece acesta va contribui la rezolvarea multor probleme sociale și economice. De această părere este deputatul neafiliat Alexandr Nesterovschi. Împreună cu deputatul neafiliat Irina Lozovan, el a înregistrat astăzi în Parlament un proiect de lege în acest sens.

„Limba rusă nu are acum un statut oficial, ceea ce creează multe probleme. Sute de mii de persoane educate în limba rusă nu-și pot găsi locuri de muncă, ceea ce afectează nu doar oamenii, ci și statul. Fiecare instituție de stat respinge limba rusă. Fie că este vorba de un tribunal, de poliție sau de un spital, nu veți găsi toate formularele, documentele și nici măcar panourile din interior în limba rusă. În calitate de deputat, cred că este timpul să adoptăm legea privind readucerea pentru limba rusă a statutului de limbă oficială, după limba moldovenească, așa cum ar trebui să fie conform Constituției noastre. Împreună cu deputatul Irina Lozovan, am înregistrat astăzi acest proiect de lege”, a anunțat Alexandr Nesterovschi.

El a făcut apel către toți deputații să sprijine acest proiect de lege, deoarece „limba rusă este o limbă importantă de comunicare internațională”, iar statutul oficial al acesteia va contribui la îmbunătățirea relațiilor economice cu alte țări, precum și la creșterea prestigiului Moldovei pe scena mondială.

„Adoptarea acestei legi este un pas important spre unitatea multinațională și prosperitatea țării noastre. Haideți să acționăm împreună, pentru bunăstarea țării noastre și a cetățenilor săi”, a declarat Alexandru Nesterovschi.

Anterior, deputații neafiliați Irina Lozovan și Alexandr Nesterovschi și-au anunțat intenția de a înființa un nou partid politic de stânga. Mai mulți consilieri raionali și aleși locali, primari și foști președinți ai organizațiilor primare ale PSRM și-au anunțat deja intenția de a li se alătura. De asemenea, la Chișinău, o importantă organizație teritorială și de tineret și-a anunțat retragerea din PSRM. Săptămâna trecută, Irina Lozovan și Alexandr Nesterovschi au anunțat că întregul pachet de documente necesare pentru înregistrarea formațiunii politice va fi gata până în 30 aprilie.

In this article