Curtea de Apel Bălți: Unul din învinuiții în dosarul mitei la eliberarea permiselor de conducere de la Bălți revine în penitenciar

Curtea de Apel Bălți a decis, astăzi, să-l plaseze în penitenciar, pe un termen de 30 de zile, pe unul din învinuiții în dosarul mitei la eliberarea permiselor...

Curtea de Apel Bălți a decis, astăzi, să-l plaseze în penitenciar, pe un termen de 30 de zile, pe unul din învinuiții în dosarul mitei la eliberarea permiselor de conducere de la ASP Bălți, reținut pe 28 martie de ofițerii Direcției Generale Teritoriale (DGT) Nord a CNA. Anterior, prima instanță l-a plasat în arest la domiciliu, fapt contestat ulterior de procurorii anticorupție care au cerut arestarea preventivă a învinuitului.

În privința celorlalte 5 persoane, deciziile au rămas neschimbate, respectiv doi învinuiți continuă să se afle sub control judiciar și alți trei – în arest la domiciliu.

Amintim că, pe 28 martie curent, CNA și procurorii anticorupție au reținut 6 angajați ai Agenției Servicii Publice (ASP), din oficiile Bălți și Chișinău, pentru punerea în aplicare a unui sistem de colectare ilicită a mijloacelor financiare de la candidații pentru obținerea permisului de conducere, sumele pretinse pentru un permis variind între 400 și 1200 de euro. Lunar, 20 000 de euro erau colectați pentru a mitui unii responsabili de la ASP.

Investigațiile în prezenta cauză continuă.

In this article