Demersul privind anularea taxei de salubrizare a fost transmis Parlamentului

Demersul privind anularea taxei de salubrizare a fost transmis Parlamentului, Guvernului, inclusiv Ministerului Finanțelor, iar deputatul Gaik Vartanean urmează deja să înregistreze în legislativ inițiativa de abrogare a...

Demersul privind anularea taxei de salubrizare a fost transmis Parlamentului, Guvernului, inclusiv Ministerului Finanțelor, iar deputatul Gaik Vartanean urmează deja să înregistreze în legislativ inițiativa de abrogare a acestui impozit prin modificarea Codului Fiscal. Anunțul a fost făcut în această dimineață de edilul Ion Ceban.

Primarul Capitalei susține repetat că reprezentanții PAS, care nu au ezitat să manipuleze la acest subiect, pot soluționa problema fără niciun impediment.

”Fac solicitarea de a soluționa în regim de urgență această problemă. Cei 63 de deputați PAS pot rezolva problema în această joi, nu trebuie să așteptăm o lună sau două. Ei pot anula această taxă pentru toate localitățile, nu doar pentru Chișinău. Eu am semnat demersul către Parlament și Guvern, iar Gaik Vartanean va înregistra un proiect pentru anularea acestei taxe la nivel de țară”, a declarat Ion Ceban.

Edilul a reiterat că din cauza tărăgănării și manipulării pe seama acestui subiect, taxa nu va putea fi anulată pentru acest an.

”Nu pot să se întâmple lucruri pentru anul 2023. Ceea ce pot face deputații PAS este să abroge taxa începând cu 2024”, a mai declarat Ion Ceban.

În alt context, edilul a cerut expedierea unui nou demers, cel de-al patrulea, către Guvern și Parlament prin care autoritățile centrale sunt chemate să explice și să ofere informații publice despre modul în care este cheltuit miliardul de euro oferit de partenerii externi în formă de credite și granturi.

”Cum am menționat, de ce apucă PAS nimic nu este dus la bun sfârșit, totul a degradat, cum ar fi justiție, educație etc. Nu au făcut nimic bun în țară din ceea ce au promis pentru cetățenii țării”, a mai adăugat Ion Ceban.

In this article