Defrișa ilegal copaci în zona de frontieră

Un locuitor al satului Grimăncăuți, raionul Briceni a fost surprins de polițiștii de frontieră din DR Nord în timp ce defrișa ilegal arbori pe sectorul de responsabilitate. Bărbatul...

Un locuitor al satului Grimăncăuți, raionul Briceni a fost surprins de polițiștii de frontieră din DR Nord în timp ce defrișa ilegal arbori pe sectorul de responsabilitate. Bărbatul este documentat atât pentru încălcarea regimului zonei de frontieră cât și pentru săvârșirea acțiunii ilicite, transmite Breaking News.

Patrula Sectorului Poliției de Frontieră Briceni aflată în misiune de serviciu a dejucat planurile unui conațional care nu a ținut cont de regulile de aflare în zona de frontieră. Mai mult, acesta reușise să defrișeze în mod ilicit o cantitate mare de lemn de diferite specii.

Din informațiile preliminare, bărbatul, documentat în acest caz este un locuitor al satului Grimăncăuți, în vârstă de 30 de ani, iar la fața locului au fost depistate mai multe unelte destinate tăierii copacilor, fapt pentru care au fost informați reprezentanții Inspectoratului Ecologic de Stat.

Audiat, moldoveanul s-a eschivat de a oferi detalii, cert este că pentru încălcarea regimului zonei de frontieră, acesta va scoate din buzunar suma de 10 u.c. conform art. 332 (1) al CC al RM.

În prezent, polițiștii de frontieră desfășoară cercetări suplimentare privind indentificarea tuturor persoanelor implicate și examinarea tuturor circumstanțelor.

In this article


Join the Conversation