Deconectări de energie în mai multe regiuni ale țării: Precizări oficiale

În dimineața zilei de astăzi s-a deconectat avariat, urmare a lucrărilor efectuate, linia de înaltă tensiune de 400 kV Isaccea – Vulcănești. Linia va fi reconectată până la...

În dimineața zilei de astăzi s-a deconectat avariat, urmare a lucrărilor efectuate, linia de înaltă tensiune de 400 kV Isaccea – Vulcănești. Linia va fi reconectată până la sfârșitul zilei, dă asigurări Ministerul Energiei.

Tot astăzi, potrivit Ministerului, din motive încă nestabilite, linia de înaltă tensiune de 330 kV Bălți – CHE Dnestrovsk a fost deconectată. Linia s-a reconectat imediat, însă din cauza lipsei sarcinii în sistem, acesta a cedat, centrul și sudul țării rămânând fără energie electrică.

În prezent, specialiștii Moldelectrica lucrează la reconectarea treptată a sistemului, proces care va dura până la două ore.

Cu puțin timp în urmă, unii locuitori ai Capitalei au semnalat deconectări și lipsa semnalului mobil, în sectoarele Buiucani și Botanica.

Regia Transport Electric a anunțat pană de curent din partea furnizorului de energie electrică. Drept urmare câteva substații de tracțiune au fost deconectate și a fost afectată circulația troleibuzelor.

Între timp, furnizorul de energie din stânga Nistrului, Dnestrenergo, a anunțat depsre existența unei defecțiuni majore a sistemului. La moment, nu există energie electrică în Slobozia și unele regiuni din Tiraspol, Râbnița și Camenca.

Totodată, S.A. RED-Nord a informat că la ora 13:28 s-a produs o deconectare avariată în sistemul de transport operat de ÎS Moldelectrica, fiind afectat un număr mare de consumatori. Moldelectrica deja lucrează pentru restabilirea conectării la energia electrică.

Canalele Telegram anunță și despre întreruperea curentului în regiunea Odesa din Ucraina.

In this article