Primarul Capitalei critică repetat activitatea majorității consilierilor CMC

Primarul Capitalei, Ion Ceban, critică repetat activitatea majorității consilierilor CMC și condamnă că acest for local s-a transformat într-o luptă politică unde proiectele sunt examinate în funcție de...

Primarul Capitalei, Ion Ceban, critică repetat activitatea majorității consilierilor CMC și condamnă că acest for local s-a transformat într-o luptă politică unde proiectele sunt examinate în funcție de interese politice și nicidecum în interesul locuitorilor Capitalei.

Edilul Capitalei susține că mulți consilieri nu au demonstrat nici până astăzi că pot administra un oraș, iar pentru acest lucru vor fi taxați de alegători la următorul scrutin.

”Din toți cei 51 de consilieri, dacă să facem o medie, în patru ani de mandat, fiecare are câte 2,5 proiecte înregistrate pe ordinea de zi. Este strașnic să ai așa indicator. Vreau să ajungă cât mai multă informație în public despre comportamentul consilierilor municipali. Mie personal, ca primar al orașului, îmi este rușine de foarte mulți dintre voi. PSRM care votează politic, PAS, care întotdeauna a votat politic, Șor care nu a votat bugetul. Nu s-au votat pentru proiecte sociale importante. Ca exemplu am să vă dau localitățile unde aveți exponenți la conducere și pe care le pierdeți, nu le puteți administra. Nu am socialiști în executiv, pentru că nu există oameni care să arate competențe profesionale, manageriale”, a declarat Ion Ceban.

Primarul Capitalei a reiterat că, în pofida blocajelor și piedicilor consilierilor, va continua, împreună cu echipa sa, să promoveze proiectele destinate locuitorilor orașului.

”Sunt peste 1000 de proiecte realizate sau în proces de realizare. Chișinăul a redevenit un exemplu de capitală europeană. Ceea ce faceți voi e să tărăgănați proiectele mari. Ne vom descurca, iar voi care blocați o să ajungem în campanie și oamenii vor da aprecierile de rigoare. Cu cât este mai rău pentru Chișinău, cu atât este mai bine pentru voi. Nu va merge. Vom duce până la capăt proiectele, cu voi sau fără voi”, a mai declarat Ion Ceban.

Amintim, pentru fiecare ședință a CMC, aleșii municipali ridică până la 3300 de lei.

In this article