DECLARAȚIE // Prezenţa Olesei Stamate printre candidaţi adaugă turaţii războiului PAS şi DA

Războiul politic dintre PAS și DA este alimentat de candidatura Olesei Stamate la alegerile parlamentare anticipate din Hâncești. De această părere este jurnalistul Constantin Olteanu, transmite Telegraph.md. În opinia...

Războiul politic dintre PAS și DA este alimentat de candidatura Olesei Stamate la alegerile parlamentare anticipate din Hâncești. De această părere este jurnalistul Constantin Olteanu, transmite Telegraph.md.

În opinia ziarisului, „implicarea activă a ex-ministrei justiției Olesea Stamate în situații care au degenerat în ruperi de alianţe este de urmărit. Or, asumarea de răspundere de către Maia Sandu pentru modificarea legii procuraturii s-a făcut prin promovarea acestei idei de către subalterna din cabinet, ceea ce a dus la căderea guvernului şi la turbulenţe care au afectat traiectoria de zbor a blocului ACUM”.

„Prezenţa Olesei Stamate printre candidaţii din circumscripţia Hânceşti adaugă turaţii războiului PAS şi DA şi poate degenera în confruntări şi mai mari în ajunul alegerilor prezidenţiale”, punctează Olteanu.

Menționăm că Olesea Stamate a elaborat și a propus proiectul de lege cu privire la desemnarea procurorului general cu implicarea premierului Maia Sandu, iar asumarea răspunderii asupra actul normativ a dus la pierderea puterii de către fostul Bloc ACUM, după ce Parlamentul a aprobat moțiunea de cenzură împotriva Guvernului.

In this article


Join the Conversation