VIDEO// Starship, cea mai mare rachetă din istorie, a explodat după lansare

Compania SpaceX a lansat cu succes cea mai mare rachetă din istorie, de la baza spațială Starbase din Texas. Starship are 119 metri înălțime și o greutate de...

Compania SpaceX a lansat cu succes cea mai mare rachetă din istorie, de la baza spațială Starbase din Texas.

Starship are 119 metri înălțime și o greutate de 5.000 de tone. Este un vehicul spaţial super-greu, proiectat să fie complet reutilizabil, și poate transporta peste 100 de tone de produse.

La aproximativ trei minute după decolare, lansatorul urmează să se desprindă și să revină înapoi în zona Golfului Mexic.

În acest timp, racheta gigantică își va continua ascensiunea singură și va face înconjurul Pământului.

Starship a fost dezvoltat de compania lui Elon Musk de-a lungul mai multor ani pentru misiuni spaţiale dincolo de orbita terestră, spre Lună şi Marte.

Este o lansare urmărită cu mare atenție de NASA, în contextul în care acest vehicul a fost ales de agenția spațială americană pentru aselenizările din cadrul programului Artemis.

Luni, SpaceX a amânat în ultimele minute lansarea „Starship” SpaceX a amânat luni lansarea Starship, cea mai mare rachetă din istorie, cu doar câteva minute înainte de plecarea într-un prim zbor de încercare, în configuraţie completă, potrivit BBC.

„Lansarea vehiculului spaţial Starship într-un prim zbor de încercare nu va mai avea loc luni din cauza unei probleme tehnice apărute în ultimele minute de pregătire”, a anunţat atunci compania SpaceX în timpul transmisiunii video în direct.

In this article