Cu susținerea financiară a primăriei capitalei va avea loc lansarea unui volum de carte autobiografic a marelui compozitor, Eugen Doga

În anul dedicat Cetățeanului de Onoare al municipiului Chișinău, Eugen Doga va lansa un volum de carte autobiografic scris de marele compozitor şi editat cu susținerea financiară a...

În anul dedicat Cetățeanului de Onoare al municipiului Chișinău, Eugen Doga va lansa un volum de carte autobiografic scris de marele compozitor şi editat cu susținerea financiară a primăriei capitalei, cu titlul „Viața mea, așa cum a fost să fie”.

Potrivit primarului general Ion Ceban, evenimentul de lansare va avea loc în data de 6 mai curent, la Muzeul Național de Arte al Moldovei şi este dedicat celei de-a 85-a aniversare de la nașterea compozitorului Eugen Doga.

“Împreună cu mai multe personalităţi din domeniul culturii vom fi alături de geniul nostru cultural, iar Orchestra municipală de Cameră ,,Camerata CHIȘINĂU”, în frunte cu dirijorul Mihai Amihalachioaie, va prezenta un recital de muzică clasică”, a declarat edilul.

În anul 2022, în capitală urmează a fi realizate proiectele începute împreună cu maestrul.

Totodată, municipalitatea își propune crearea Centrului Cultural în numele maestrului și reparația edificiului.

In this article