2,3 tone de alcool, transportate ilegal în zona de frontieră (VIDEO)

O familie din Călărași – tatăl și fiul, și-a pus pe roate o afacere cu alcool, băutură adusă pe căi clandestine din regiunea transnistreană. Unul din membrii familiei...

O familie din Călărași – tatăl și fiul, și-a pus pe roate o afacere cu alcool, băutură adusă pe căi clandestine din regiunea transnistreană. Unul din membrii familiei a fost reținut în trafic în timp ce transporta două cisterne pline cu alcool pentru care nu a putut prezenta acte de proveniență și posesie.

Astfel, ofițerii Secției Echipe Mobile de comun cu ofițerii de investigație din cadrul Direcției regionale Vest au acționat în baza unor informații operative, reușind reținerea în flagrant a unei persoane implicate în trafic ilegal de alcool. Conform schemei infracționale, alcoolul era transportat din regiunea transnistreană prin localitățile rurale și drumuri de țară, evitându-se deplasarea pe traseele naționale.

În seara de 30 aprilie curent, în jurul orei 19:30, microbuzul ce transporta două cisterne pline cu lichid incolor, a fost urmărit în trafic pe traseul Nisporeni-Ungheni, stoparea vehiculului fiind realizată în dreptul localității Valea Mare,raionul Ungheni. Șoferul, un bărbat de 60 de ani, cu greu s-a lăsat convins să tragă pe dreapta.

Pentru cele 2,3 tone de alcool, acesta nu a putut prezenta documente legale de provenienţă, ca rezultat s-a dispus ridicarea în vederea confiscării a întregii cantităţi de alcool.

Pe cazul dat continuă cercetările pentru elucidarea circumstanțelor și identificarea tuturor persoanelor implicate, la final se vor aplica măsurile legale corespunzătoare.

In this article