Crimă și presupusă luare de ostatici în inima Chișinăului. Atacatorul ar fi fost ucis cu un hârleț de prizonieri

Clipe de coșmar pentru doi bărbați din capitală, după ce mai bine de 7 ore ar fi fost ținuți ostatici într-un apartament de către un bărbat înarmat cu...

Clipe de coșmar pentru doi bărbați din capitală, după ce mai bine de 7 ore ar fi fost ținuți ostatici într-un apartament de către un bărbat înarmat cu un hârleț și un toporaș de tăiat carne. După miezul nopții, ostaticii ar fi reușit să-l imobilizeze și să-l omoare pe atacator, iar ulterior au alertat poliția. Cazul a avut loc noaptea trecută, într-un apartament de pe bulevardul Dimitrie Cantemir, din sectorul Centru al capitalei.

Surse apropiate anchetei, sub protecția anonimatului, ne-au comunicat că victimile ar fi declarat polițiștilor că pe parcursul zilei de ieri, în jurul orei 16:00, unul dintre cei doi bărbați și-ar fi chemat vecinul ca să-l ajute să repare rețeaua electrică din locuință.

O oră mai târziu, în apartament, ar fi dat buzna un tânăr de 31 deani, înarmat cu un hârleț și cu care i-a aplicat o lovitură în cap proprietarului apartamentului, un bărbat de 68 de ani. Ulterior, atacatorul ar fi blocat ușa apartamentului, ar fi tăiat cablul de la telefon, dar și le-ar fi zis celor două persoane că dacă vor apela la serviciul de urgență 112, acesta îi va tăia bucăți.

Victimile ar mai fi spus oamenilor legii că, atacatorul ar fi fost agitat, iar după ce s-a  liniștit, le-ar fi zis celor doi să se așeze  la masă și să servească cu el băuturi alcoolice, după care le-ar fi dat indicații să meargă la culcare, ca să nu-i scape din vizor.  Ostaticii s-au supus și au mers la culcare fiind urmați de atacator, iar după ce acesta a adormit, cei doi ar fi încercat să-l imobilizeze, însă tânărul s-a trezit și i-a lovit din nou cu hârlețul, dar și cu un toporaș de tăiat carne, unelte pe care le avea la îndemână.

În această încăierare, proprietarul ar fi smulâs hârlețul din mâna atacatorului și i-a aplicat o lovitură cu hârlețul în regiunea capului, iar acesta și-a pierdut conoștința și a rămas să zacă la podea. În acest timp, mai exact cu puțin timp după miezul nopții,  cei doi bărbați i-au legat mâinile și picioarele atacatorului. Ulterior, vecinul prorpietarului apartamentului, a sunat-o pe soți sa și i-a comunicat despre cele întâmplate, iar ultima a alertat poliția.

La fața locului s-a deplasat grupul operativ din cadrul IP Centru al Poliției Capitalei, unde au găsit în apartament cadavrul tânărului de 31 de ani.

În prezent, oamenii legii cercetează cazul pentru a stabili toate circumstanțele în care s-a produs crima, dar și dacă se adeveresc declarațiile făcute de către cei doi presupuși prizonieri.

In this article