3 minori cercetați penal după ce au răpit un ,, Vaz” pentru o plimbare

În dimineața de 20 august, Inspectoratul de Poliție a sec. Botanica din cadrul Direcției de poliție a mun. Chișinău, a fost sesizat prin intermediul serviciului unic 112,...

În dimineața de 20 august, Inspectoratul de Poliție a sec. Botanica din cadrul Direcției de poliție a mun. Chișinău, a fost sesizat prin intermediul serviciului unic 112, precum că unui locuitor din or. Sângera i-a fost răpit automobilul. La fața locului imediat s-a deplasat grupa operativă pentru stabilirea circumstanțelor în care a fost sustras automobilul. Polițiștii au fost întâmpinați de proprietarul în vârstă de 44 de ani, care a comunicat că a parcat unitatea de transport de marca ,,Vaz”, iar dimineața nu l-a mai gasit.

Polițiștii imediat au dispus mai multe acțiuni de investigației și urmărire penală pentru stabilirea circumstanțelor și depistarea automobilului. Astfel in urma măsurilor întreprinse automobilul a fost depistat în or. Sângera, totodată fiind identificați și făptașii în comiterea infracținii. Aceștia s-au dovedit a fi trei minori cu vârstele de 13 și 14 ani, locuitori a or. Sângera, fiind conduși la inspectorat pentru audieri.

În cadrul acțiunilor procesual penale aceștia și-au recunoscut vina, comunicând că au văzut automobilul parcat și prin deteriorarea lacătului au pătruns în automobil și deteriorând firele au pornit unitatea de transport. Aceștia au răpit automobilul cu scop de a se plimba prin oraș.

Pe cazul dat a fost inițiată o cauză penală pentru răpirea mijlocului de transport, care conform legislației în vigoare indivizii riscă amendă în mărime de la 29 000 la 67 500 sau cu închisoare de la 1 la 3 ani.

In this article