Chicu despre proiectul privind măsuri de susținere a agricultorilor

Proiectul de lege care prevede un șir de măsuri de susținere a agricultorilor a fost elaborat și trimis spre avizare FMI, iar la ședința Guvernului din 2 septembrie...

Proiectul de lege care prevede un șir de măsuri de susținere a agricultorilor a fost elaborat și trimis spre avizare FMI, iar la ședința Guvernului din 2 septembrie urmează să fie aprobat și trimis în Parlament spre adoptare. Despre aceasta a anunțat premierul Ion Chicu după ședința de luni de la Președinție.

Este vorba despre rambursarea TVA pentru achitarea impozitelor aferente salariilor și impozitului funciar, subvenționarea dobânzilor la toate creditele agricultorilor, moratoriu asupra controalelor fiscale la agenții economici din domeniul agricol.

”Documentul a fost remis FMI pentru coordonare și urmează a fi aprobat la ședința de Guvern de săptămâna viitoare și imediat va fi remis în Parlament”, a declarat Chicu.

Premierul a amintit că AIPA deja a început autorizarea spre plată a primelor dosare privind acordarea compensațiilor provocate de calamitățile naturale.

In this article