COVID-19: Autoritățile ar putea institui starea de urgență. Anunțul făcut de premier

Premierul Ion Chicu va convoca, astăzi, la ora 16:30, ședința Comisiei pentru situații Excepționale. Scopul este de a decide instituirea stării de urgență în țară. Anunțul a fost...

Premierul Ion Chicu va convoca, astăzi, la ora 16:30, ședința Comisiei pentru situații Excepționale. Scopul este de a decide instituirea stării de urgență în țară. Anunțul a fost făcut de premier, după întrevederea cu Președintele Igor Dodon şi cu speakerul Zinaida Greceanîi.

„Vom examina oportunitatea aprobării în Guvern și solicitării în Parlament a instituirii stării de urgență. Din cele ce se discută, deja se creează condiții pentru a anunța starea de urgență, pentru ca să putem mobiliza mai multe resurse, să acționăm cu mai multe capacități, inclusiv aprovizionarea cu produse alimentare, gestionarea entităților comerciale și alte măsuri. Dacă decidem, imediat vom convoca Guvernul și imediat ne vom adresa parlamentului”, a declarat Ion Chicu.

Premierul a explicat că sunt acțiuni fără precedent în istoria Republicii Moldova, „dar riscul e mare, în ultimele 24 de ore în Italia sunt peste 300 de morți, faptul că vine valul spre noi ne face să luăm măsuri drastice”, a mai spus premierul Ion Chicu.

Precizăm că până la această oră, în Moldova au fost confirmate 23 de cazuri de COVID-19. Potrivit ministrului Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, o persoană este în stare extrem de gravă, totodată, alte trei persoane par a fi deja vindecate și ar putea fi externate din spital în această săptămână.

In this article