Coronavirusul i-a certat pe deputații blocului ACUM. Acuzații de plagiat și românofobie

Ceartă între deputații din Blocul ACUM în Parlament. Deputatul PPDA, Maria Ciobanu, i-a acuzat pe colegii săi din fracțiunea PAS că au plagiat un proiect de lege al...

Ceartă între deputații din Blocul ACUM în Parlament. Deputatul PPDA, Maria Ciobanu, i-a acuzat pe colegii săi din fracțiunea PAS că au plagiat un proiect de lege al Senatului României. Este vorba despre o inițiativă prin care se propune acordarea unei indemnizații părinților care sunt nevoiți să stea acasă în condițiile răspândirii infecției de coronavirus, transmite Breaking News.

„Acest proiect a fost copiat cuvânt în cuvânt din proiectul grupului parlamentar PSD din Senatul României. Ar fi cazul să mai schimbați măcar câteva propoziții. Nu este corect să vă atribuiți un proiect care nu vă aparține”, a declarat Maria Ciobanu în adresa deputaților PAS.

Deputații din partidul Maiei Sandu au replicat că ”nu văd nimic rușinos” în faptul că au copiat o lege a deputaților români, deoarece mai important este coronavirusul decât plagiatul.

„Pe Dumneavoastră vă deranjează că noi ne-am inspirat dintr-o soluție românească sau vă deranjează coronavirusul. Lăsați, vă rog, românofobia și interpretările”, a replicat unul din autorii proiectului, deputatul PAS, Igor Grosu.

Proiectul nu a fost inclus pe ordinea de zi, deoarece nu are raportul comisiei de bază și raportul Guvernului. Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a precizat că autoritățile au permis mamelor dacă e posibil să lucreze de la distanță.

 

In this article