Control strict la formarea prețurilor. Igor Dodon a anunțat măsurile, întreprinse în contextul COVID-19

Autoritățile responsabile vor institui un control strict al formării prețurilor, astfel încât să fie curmată orice încercare de speculație în contextul cazurilor de coronavirus înregistrate în Moldova. Anunțul...

Autoritățile responsabile vor institui un control strict al formării prețurilor, astfel încât să fie curmată orice încercare de speculație în contextul cazurilor de coronavirus înregistrate în Moldova. Anunțul a fost făcut de președintele Igor Dodon, care a luat sub control personal gestionarea crizei coronavirusului în Moldova.

Președintele a declarat după ședința Consiliului Suprem de Securitate că Serviciul Fiscal de Stat va verifica și va combate orice tentativă de speculație cu prețurile pe fundal de panică a populației.

“Am văzut ce s-a întâmplat în unele centre comerciale. Panică. Unii agenți economici ar putea profita de această panică pentru a ridica prețurile”, a declarat Dodon.

Grupul de monitorizare a prețurilor creat în Guvern va supraveghea strict ceea ce se întâmplă în următoarea perioadă. Președintele a dat asigurări că nu există riscuri pentru securitatea alimentară a Republicii Moldova.

In this article