Igor Dodon a luat sub control personal gestionarea situației legate de criza coronavirusului

Președintele Igor Dodon va lua sub control personal gestionarea situației legată de criza coronavirusului în Republica Moldova. Anunțul a fost făcut, astăzi, după ședința Consiliului Suprem de Securitate...

Președintele Igor Dodon va lua sub control personal gestionarea situației legată de criza coronavirusului în Republica Moldova. Anunțul a fost făcut, astăzi, după ședința Consiliului Suprem de Securitate (CSS). La CSS s-a discutat un singur subiect legat de strategia de combatere a răspândirii virusului COVID-19.La ședința CSS s-au luat 10 decizii.

Începând de astăzi, în cadrul CSS va activa o celulă de monitorizare continua, care va urmări evoluția crizei și va interveni rapid în sprijinul instituțiilor, în caz de necesitate. Au fost stabilite mai multe măsuri care să contribuie la o mai bună coordonare și comunicare a instituțiilor statului pentru gestionarea eficientă a acestei crize.

”Una dintre măsuri vizează crearea unui centru unic de comandă la Inspectoratul pentru Situații de Urgență. Centrul unic de comandă va reuni reprezentanții tuturor instituțiilor cu atribuții în gestionarea crizei, astfel încât să fie eficientizată comunicarea instituțională. Centrul va fi coordonat, după caz, de președintele țării, în calitate de conducător al Consiliului Suprem de Securitate și de primul ministru, pentru ca deciziile adoptate să aibă promptitudinea necesară, iar intervenția instituțiilor să fie cât mai eficientă”, a declarat Dodon.

Potrivit președintelui, la această etapă nu există semnale de agravare semnificativă a situației pentru țara noastră, la fel cum nu sunt nici motive de panică. Pornind de la experiența altor țări, autoritățile abordează această criză cu toată seriozitatea și cu maximă prudență, astfel încât să poată preveni cât mai bine eventuale evoluții neașteptate.

In this article