Continuă exodul consilierilor raionali și activiștilor din PSRM

Cresc rândurile adepților deputaților neafiliați Alexandr Nesterovschi și Irina Lozovan. Despre asta, Irina Lozovan a anunțat pe pagina sa de pe o rețea de socializare. Ea a publicat...

Cresc rândurile adepților deputaților neafiliați Alexandr Nesterovschi și Irina Lozovan. Despre asta, Irina Lozovan a anunțat pe pagina sa de pe o rețea de socializare. Ea a publicat declarațiile consilierului raional din PSRM și a doi președinți ai organizațiilor primare din raionul Ocnița, precum și declarația în sprijinul noului partid de stânga din partea a 40 de locuitori ai orașului Lipcani.

„Suntem din ce în ce mai numeroși și vom lupta pentru neutralitatea noastră, pentru limba noastră, pentru echitate socială, pentru viitorul copiilor noștri, pentru relațiile de prietenie cu țările vecine și restabilirea deplină a relațiilor comerciale, economice, culturale și de prietenie cu Federația Rusă! Moldova trebuie să fie prietenă cu toată lumea, pentru binele poporului nostru!”, a scris Irina Lozovan.

Anterior, un grup numeros de primari a părăsit PSRM și i s-a alăturat Mișcării Pentru Popor. De asemenea, un primar independent al unei localitățile din nordul țării și-a exprimat sprijinul pentru crearea unei noi formațiuni politice. Un exod în masă din PSRM a fost observat și la Bălți, unde a plecat un grup important din cea mai mare organizație de tineret „Garda tânără” și 80% dintre președinții organizațiilor primare și-au anunțat retragerea din formațiune.

Deputații Alexandr Nesterovschi și Irina Lozovan au stabilit contacte politice cu reprezentanții Dumei de Stat a Federației Ruse. În timpul unei discuții cu cei doi, președintele Comitetului pentru Relații Externe al Dumei de Stat, Leonid Sluțki, a salutat eforturile pentru stabilirea unor relații bune între cele două state și i-a urat noului partid de stânga, ce urmează a fi creat, să consolideze toate forțele sănătoase din Moldova.

sursa

In this article