Construcția noului penitenciar la Chișinău a fost prelungit

Concursul pentru construcția noului penitenciar din Chișinău a fost prelungit din nou. Un anunț în acest sens a fost publicat în Monitorul Oficial. Termenul a fost extins până...

Concursul pentru construcția noului penitenciar din Chișinău a fost prelungit din nou. Un anunț în acest sens a fost publicat în Monitorul Oficial. Termenul a fost extins până în data de 29 iulie, asta după ce, anterior, concursul a fost prelungit până în data de 24 iunie, transmite Breaking News.

Licitația este deschisă ofertanților din toate țările. Termenul limită este prelungit, fiind luată în considerare solicitarea participanților care s-au înscris în concurs și trebuie să depună ofertele conform cerințelor tehnice stabilite.

Ulterior licitației, Unitatea de Implementare a Proiectului de construcție a penitenciarului (UIP), ce a elaborat caietul de sarcini și pachetul documentelor de licitație va evalua ofertele primite, va adjudeca și va semna contractul pentru executarea lucrărilor. Schița de proiect a penitenciarului a fost elaborată de către un consorțiu de companii olandeze și naționale. Perioada lucrărilor de construcție este estimată să dureze 36 luni.

Proiectul de construcție al viitorului penitenciar va contribui la realizarea obiectivelor Guvernului în reformarea organizării și managementului instituțiilor penitenciare, în scopul stabilirii unor noi standarde de siguranță, securitate și disciplină, fără a afecta demnitatea deținuților.

In this article


Join the Conversation