Condiții moderne pentru pacienți și personalul medical al Centrului de Sănătate Cricova

Primăria municipiului Chișinău, împreună cu Primăria orașului Cricova, depun maxim efort pentru renovarea cu succes, în cel mai scurt timp, a Centrului de Sănătate din suburbia Capitalei, respectiv...

Primăria municipiului Chișinău, împreună cu Primăria orașului Cricova, depun maxim efort pentru renovarea cu succes, în cel mai scurt timp, a Centrului de Sănătate din suburbia Capitalei, respectiv oferirea unor condiții moderne atât pentru pacienții, cât și pentru personalul instituției medicale.

Aflat astăzi la Cricova, într-o vizită de lucru, Primarul General, Ion Ceban, a vizitat și Centrul de Sănătate, care se află în proces de reparație capitală.

„Ne bucură că împreună creăm condiții moderne pentru pacienți și personalul medical. Vorbim despre mai mult de 9000 de pacienți și 28 de angajați”, a declarat Ion Ceban.

Totodată, mai spune edilul alte exemple asemănătoare sunt și Centrele de sănătate din Colonița și Ciorescu. „Avem un obiectiv unic, să implementăm proiecte necesare cetățenilor, care să le ofere încrederea în viitor și siguranța zilei de mâine”, a mai adăugat Ion Ceban.

Menționăm că, lucrările desfășurate cuprind: izolarea termică a clădirii, reparația acoperișului, cabinetelor medicilor de familie, cabinetelor medicilor specialiști, sălii de triaj, sălilor de proceduri, birourilor administrative, blocurilor sanitare, subsolului, schimbarea ușilor interioare și modernizarea sistemului de ventilare a tuturor încăperilor.

Paralel, instituția medicală a fost dotată cu utilaj și mobilier nou pentru pacienți, respectiv personalul medical și auxiliar, urmând, ca pe ultima sută de metri, să fie amenajat teritoriului adiacent Centrului de Sănătate din Cricova.

Costul total al lucrărilor se ridică la peste 10 milioane de lei, dintre care: peste 6 milioane de lei este contribuția locală, 2 milioane de lei – investiția Primăriei Chișinău, iar alte 2 milioane – contribuția partenerilor.

In this article