Spania recunoaște permisele de conducere din Moldova: Semnarea acordului între cele două țări

Cetățenii R. Moldova vor putea călători în Regatul Spaniei fără a avea necesitatea schimbării permisului de conducere și nu vor întâmpina impedimente la controlul actelor. În acest sens,...

Cetățenii R. Moldova vor putea călători în Regatul Spaniei fără a avea necesitatea schimbării permisului de conducere și nu vor întâmpina impedimente la controlul actelor.

În acest sens, Republica Moldova și Regatul Spaniei au semnat un Acord privind recunoașterea reciprocă și conversiunea permiselor naționale de conducere, transmite breakingnews.md cu referire la IPN.

Potrivit ministrului Afacerilor Interne, Adrian Efros, Acordul semnat este un pas important pentru a face călătoriile mai ușoare pentru toți conducătorii auto. De asemenea, este un pas important atunci când se vorbește despre diaspora Republicii Moldova în Regatul Spaniei, adică peste 18.000 de cetățeni care vor beneficia de acest Acord. Datorită Acordului, cetățenii moldoveni care au decis să rămână și să activeze în Spania vor avea posibilitatea să-și convertească permisele de conducere eliberate în Republica Moldova.

Fernando Grande-Marlaska Gómez, ministrul de Interne al Regatului Spaniei, a declarat că semnarea Acordului este o manifestare elocventă a voinței Spaniei de a susține Republica Moldova în parcursul european. Securitatea rutieră este una dintre provocările importante pe care le au Ministerele de Interne ale celor două state.

Oficialul spaniol a remarcat că a discutat cu omologul său moldovean despre lupta împotriva crimei organizate, a traficului de ființe umane și de droguri, precum și despre protecția civilă și răspunsul la crizele sanitare sau cele de migrațiune.

Pentru știri de ultimă oră, urmărește-ne pe canalul nostru de TELEGRAM!

In this article