Condamnat la detenție pe viață pentru omorul concubinei

La 31 martie 2023, a fost pronunțată sentința Judecătoriei Edineț, sediul Central, pe o cauza penală remisă în judecată de către Procuratura raionului Edineț. Astfel, potrivit sentinței, un...

La 31 martie 2023, a fost pronunțată sentința Judecătoriei Edineț, sediul Central, pe o cauza penală remisă în judecată de către Procuratura raionului Edineț.

Astfel, potrivit sentinței, un tânăr de 32 de ani, a fost recunoscut vinovat de omor săvârșit cu deosebită cruzime asupra unui membru de familie (art. 145 alin.(2), lit.e1), j) din Codul penal), stabilindu-i-se pedeapsa sub formă de detenție pe viață.

Potrivit învinuirii înaintate de către acuzatorii de stat, inculpatul, la data de 08 iulie 2022 pe timp de noapte, aflându-se la domiciliul său amplasat într-un sat din raionul Edineț, împreună cu concubina, fiind sub influența alcoolului consumat și a substanțelor psihotrope, urmare a conflictului  verbal inițiat cu victima, acţionând cu intenţie directă orientată spre realizarea scopului infracţional, i-a aplicat multiple lovituri cu pumnii, picioarele și un obiect dur contondent peste diferite regiuni ale corpului, cauzându-i, conform raportului de expertiză judiciară medico-legală, 160 de leziuni corporale externe sub formă de echimoze, excoriații și plăgi contuze.

Urmare a leziunilor corporale suportate, victima a decedat.

Inculpatul a pledat nevinovat.

 În privința acestuia a fost menținută măsura preventivă sub formă de arest preventiv, până la intrarea sentinței de condamnare în vigoare.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Bălți.

In this article