Un ofițer de urmărire penală din cadrul IP Nisporeni și un ex-funcționar public cu statut special, documentați pentru corupere pasivă

La data 03 aprilie 2023, procurorii din cadrul Procuraturii anticorupție în comun cu ofițerii Serviciului protecție internă și anticorupție (SPIA) al MAI, au descins cu percheziții în automobilele,...

La data 03 aprilie 2023, procurorii din cadrul Procuraturii anticorupție în comun cu ofițerii Serviciului protecție internă și anticorupție (SPIA) al MAI, au descins cu percheziții în automobilele, domiciliile și biroul de serviciu a unui ofițer de urmărire penală din cadrul IP Nisporeni și a unui ex-funcționar public cu statut special, suspectați de corupere pasivă.

În consecință, suspecții având scopul adoptării unor soluții favorabile declarantului, au pretins mijloace bănești ce nu li se cuvin în sumă de 5000 euro.

În cadrul urmăririi penale au fost efectuate o serie de măsuri speciale de investigații, fiind transmisă persoanei suspecte o parte din suma pretinsă în mărime de 2500 euro sub controlul procurorilor anticorupție și a ofițerilor SPIA al MAI .

Acțiunile de urmărire penală s-au desfășurat în cadrul cauzei penale pornite în temeiul art. 324 alin. (2) lit. c) Cod penal.

De menționat că bănuiții au fost reținuți pe un termen de 72 ore.

In this article