Condamnat la 9 ani de închisoare, pentru că împreună cu un amic, a bătut un bărbat, care urmare a leziunilor cauzate a decedat

La 23 ianuarie 2023, a fost pronunțată sentința Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, pe o cauza penală remisă în judecată de către Procuratura municipiului Chișinău, Oficiul Botanica. Acuzarea de...

La 23 ianuarie 2023, a fost pronunțată sentința Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, pe o cauza penală remisă în judecată de către Procuratura municipiului Chișinău, Oficiul Botanica.

Acuzarea de stat a fost susținută de procurorii din cadrul Oficiului reprezentare a învinuirii în instanța de judecată al aceleiași procuraturi.

Așadar, potrivit sentinței, un tânăr în vârstă de 29 de ani, a fost recunoscut vinovat de săvârșirea infracțiunii de vătămare intenționată gravă a integrității corporale sau a sănătății, care a provocat decesul victimei (art. 151 alin. (4) din Cod penal), stabilindu-i-se pedeapsa sub formă de închisoare pe un termen de 9 ani, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis.

De asemenea, la pronunțarea sentinței de condamnare, instanța de judecată a dispus încasarea din contul inculpatului în beneficiul succesorului bărbatului decedat, a sumei de 100 000 mii lei, cu titlu de prejudiciu moral cauzat.

Mai exact, bărbatul vizat este acuzat că, la 31 octombrie 2022, pe timp de noapte, în timp ce se afla în curtea unei case din sectorul Botanica al capitalei, împreună cu o altă persoană, cu care a consumat anterior băuturi alcoolice, au inițiat un conflict cu un bărbat, aplicându-i multiple lovituri cu mâinile și picioarele peste diferite părţi ale corpului.

În urma leziunilor grave suferite, victima a decedat la spital, la data de 04 noiembrie 2022.

Precizăm că dosarul în privința inculpatului respectiv, a fost examinat în procedură simplificată, în baza probelor administrate în faza de urmărire penală, din motiv că acesta și-a recunoscut integral vinovăția. Cauza penală în privința complicelui acestuia, a fost disjunsă și este examinată în procedură generală.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.

In this article