Centrul Vechi, mai luminos. Clădirile istorice, iluminate pe timp de noapte

Mai multe edificii emblematice din patrimoniul arhitectural al Capitalei au început să fie iluminate artistic. Primăria Chișinău, prin intermediul Direcției Locativ-Comunale și Amenajare, dă o nouă viață clădirilor...

Mai multe edificii emblematice din patrimoniul arhitectural al Capitalei au început să fie iluminate artistic. Primăria Chișinău, prin intermediul Direcției Locativ-Comunale și Amenajare, dă o nouă viață clădirilor din centrul istoric al orașului.

”Conceptul de iluminat nocturn este realizat în cadrul proiectului ”Chișinăul de seară – Orașul Luminilor”, demarat în 2022. Scopul lucrărilor este de a scoate în evidență bijuteriile arhitecturale ale orașului și asigurarea securității și confortului urban”, a scris primarul general Ion Ceban pe o rețea de socializare.

Până acum au fost iluminate artistic Liceul ”Mihail Koțiubinski” de pe strada Mihai Eminescu, clădirea Direcției Construcții Capitale, fost conac urban, din str. 31 august 1989, nr. 100, edificiul Direcției Economiei, Comerț și Turism, fostul conac Catargi, de pe str. Columna 106, clădirea aflată în gestiunea Direcției Educație, Tineret și Sport de pe str. Veronica Micle 4A, fostă vilă urbană. De asemenea, lucrări au fost executate și la clădirea administrată de Direcția Mobilitate Urbană de pe str. Serghei Lazo 18, fost conac urban, și la sediul Direcției Locativ Comunale și Amenajare de pe str. Mihai Eminescu, fostă vilă urbană.

”Până în 8 februarie, vor fi iluminate artistic alte șase monumente de arhitectură. Este vorba despre clădirile Direcției generale Asistență Socială și Sănătate, Direcției pentru Protecția Drepturilor Copilului, Direcției Educație, Tineret și Sport și Direcției asistență socială Centru. De asemenea, lucrări vor avea loc și la blocul vechi al Liceului ”Antioh Cantemir” și la blocul administrativ al Muzeului Parcului de Troleibuze de pe str. Columna”, a mai precizat edilul Ion Ceban.

In this article