Condamnat la 20 de ani de închisoare pentru abuzul sexual al unui copil în vârstă de 8 ani

Urmare a eforturilor depuse de procurori, un alt abuzator sexual al minorilor a fost condamnat la ani grei de închisoare. Astfel, conform sentinței din 22 decembrie 2023, un...

Urmare a eforturilor depuse de procurori, un alt abuzator sexual al minorilor a fost condamnat la ani grei de închisoare.

Astfel, conform sentinței din 22 decembrie 2023, un bărbat în vârstă de 54 de ani, a fost recunoscut vinovat de comiterea infracțiunii de acțiuni cu caracter sexual neconsimțite, săvârșite cu bună-știință în privința unei persoane care nu a atins vârsta de 14 ani (art.172 alin.(3) lit.a) din Codul penal) stabilindu-i-se o pedeapsă sub formă de 20 de ani de închisoare, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis.

Sentința este cu drept de contestare cu apel în termen de 15 zile.

Potrivit învinuirii înaintate de către acuzatorii de stat, inculpatul, cu intenţie directă, fiind în stare să înţeleagă că acţiunile lui pot duce la deformarea personalităţii victimei şi contravin bunelor moravuri, fiind interzise de a fi întreprinse asupra copiilor, în una din zilele lunii decembrie 2022, urmărind scopul satisfacerii poftei sexuale cu un minor în vârstă de 8 ani, care locuia în vecinătate, văzându-1 mergând spre casă, l-a ademenit la domiciliul său situat într-un sat din centrul țării. În dormitorul casei inculpatului, profitând de faptul că nu este observat de nimeni, precum şi de imposibilitatea minorului de a se apăra şi de a-şi exprima voinţa în legătură cu vârsta fragedă a acestuia, i-a solicitat să întreprindă anumite acțiuni ilicite pentru a-și satisface poftele sexuale, în schimbul cărora, i-a oferit o jucărie în formă de constructor.

Anterior, inculpatul a mai întreprins asemenea acțiuni ilegale chiar în bucătăria de la domiciliul minorului.

Inculpatul nu și-a recunoscut vinovăția în comiterea infracțiunii imputate.

Acesta nu este la prima abatere de ordin penal, anterior fiind condamnat pentru furt, tâlhărie și huliganism.

In this article