Comisia Europeană va ajuta Moldova să cumpere gaze pentru iarnă

Comisia Europeană va ajuta Moldova să achiziţioneze gaze naturale pentru iarna viitoare prin Platforma unică a UE, precum şi să înfiinţeze un Fond de vulnerabilitate energetică pentru a-i...

Comisia Europeană va ajuta Moldova să achiziţioneze gaze naturale pentru iarna viitoare prin Platforma unică a UE, precum şi să înfiinţeze un Fond de vulnerabilitate energetică pentru a-i ajuta pe cei mai vulnerabili consumatori să plătească pentru servicii în sezonul de încălzire.

După cum a relatat pentru Infotag serviciul de presă al ministerului energiei, despre acest lucru s-a discutat în cadrul celei de-a 4-a reuniuni la nivel înalt UE-Moldova în domeniul energiei, care a avut loc ieri la Bruxelles.

Potrivit comunicatului, Moldova s-a angajat să continue implementarea legislaţiei europene, să investească în liniile electrice magistrale, să se integreze mai bine pe piaţa UE, să dezvolte şi să exploateze potenţialul energiei verzi şi să avanseze în domeniul eficienţei energetice şi al decarbonizării.

O atenţie deosebită a fost acordată dezvoltării capacităţilor locale de producere a energiei electrice şi termice. În acest scop, este planificată construirea a două noi unităţi de cogenerare la Chişinău – proiecte de investiţii cu sprijinul partenerilor internaţionali.

In this article