Politologul Anatol Țăranu: R. Moldova nu va fi pregătită să adere la UE nici până în 2030

Politologul și fostul ambasador al Republicii Moldova în Rusia, Anatol Țăranu, și-a exprimat îndoiala că Republica Moldova va fi pregătită să adere la Uniunea Europeană până în 2030,...

Politologul și fostul ambasador al Republicii Moldova în Rusia, Anatol Țăranu, și-a exprimat îndoiala că Republica Moldova va fi pregătită să adere la Uniunea Europeană până în 2030, relatează breakingnews.md cu referire la enews.md.

„A fost mitingul la scară largă? Fără îndoială. O asemenea amploare de masă a oferit în 2007 doar Partidul Comuniștilor. Și atunci au fost lansate sloganuri legate de integrarea europeană. Un lucru s-a schimbat de atunci. Dacă atunci guvernul era unul de coaliție, acum vedem un monopol complet al puterii. Societatea din Moldova este polarizată. Și acesta este un fapt. Oricât de mult ar încerca autoritățile, PAS nu încearcă să demonstreze societății aspirațiile lor, dar până în 2030 Moldova, mă tem, nu va fi pregătită să adere la UE”, a menționat politologul la masa rotundă ”Adunarea Națională din 21 mai. Ce-a fost asta? Sau Eurointegrarea: între întâlniri și realitate”.

In this article