Comentator politic: Ion Ceban face un semn de bunăvoință față de noul cabinet de miniștri

Comentatorul politic Victor Nichituș afirmă, într-un editorial publicat pe rețelele de socializare, că declarația primarului municipiului Chișinău, Ion Ceban, de a acorda un răgaz de o sută de...

Comentatorul politic Victor Nichituș afirmă, într-un editorial publicat pe rețelele de socializare, că declarația primarului municipiului Chișinău, Ion Ceban, de a acorda un răgaz de o sută de zile Cabinetului de Miniștri este un semn de bunăvoință și de fair play.

Potrivit lui Nichituș, la această bunăvoință, premierul Dorin Recean ar trebui să răspundă la rândul său cu dorință de identificare a unei soluții pentru achitarea datoriilor Apă-Canal Chișinău față de Premier Energy, datorii apărute în urma scumpirilor la energie electrică. „Recent, primarul Ion Ceban a anunțat că a transmis o solicitare Comisiei Situații Excepționale în acest sens. La data de 27 februarie, Termoelectrica S.A. a primit, printr-o decizie a Comisiei pentru Situații Excepționale, 200 de milioane de lei în avans pentru sumele care constituie compensațiile în factură pentru cetățeni. Împreună, cei doi pot găsi o soluție”, notează comentatorul politic.

Analistul politic consideră că bunăvoința de care dă dovadă primarul Ceban se înscrie în concepția de consolidare a încrederii pe care o aplică primul ministru Recean. În acest context, el notează că primul ministru ar trebui să dea la rândul său dovadă de bunăvoință și să se întâlneacă cu primarul Ceban. „Politica de consolidare a încrederii în instituțiile statului trebuie aplicată de către autoritățile centrale și în raport cu autoritățile publice locale, și față de Primăria Chișinău. Dincolo de opțiunile politice, cei doi sunt chișinăuieni”, afirmă Nichituș.

In this article