Ceban, despre situația din sistemul judecătoresc: Suntem într-o stagnare

Primarul general Ion Ceban se arată îngrijorat de situația din sistemul judecătoresc. Edilul spune că din 2022, suntem într-o stagnare. „Ce e cu sistemul judecătoresc, Unde am ajuns?...

Primarul general Ion Ceban se arată îngrijorat de situația din sistemul judecătoresc. Edilul spune că din 2022, suntem într-o stagnare.

„Ce e cu sistemul judecătoresc, Unde am ajuns? Au spus că o să fie transparență. Nu mai avem sistem judecătoresc din iunie 2022. Stau mii de dosare la examinare. Suntem în martie 2023. Ce ați făcut? Ce ați făcut? De ce astăzi trebuie să vă credem că lucrurile pot sta altfel. Înțeleg că există frustrări și opoziții din sistemul judecătoresc, dar nu pot ieși la televizor și să spui că toți ca unul sunt corupți și nu merită niciuna. Cine este cel care dă apreciere din pre-vetting? Mă scuzați de expresie, că deja a devenit necenzurat în popor.

Deci oamenii care primesc salariul de trei mii jumătate de euro stau acolo, neavând studii în domeniu și el dă aprecieri. Cui? Unei persoane Ce? De ce? Noi trebuie să-i credem pe ei au trecut pre-vettingul, nu le au trecut, dar guvernanții au trecut pre-vettingul. Noi suntem siguri că ei nu sunt corupți. De ce astăzi în diferite instituții de la ANI și terminând cu altele se pune în capul mesei persoana care-i este loială”, a declarat Ceban în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la n4.

Amintim că doar cinci judecători, candidați la funcții în CSM, au promovat evaluarea Comisiei pre-vetting

In this article