Prim-ministrul Dorin Recean l-a vizitat pe Alexei Eremciuc, veteran al celui de-al Doilea Război Mondial: „Datoria noastră este să păstrăm pacea pentru care ați luptat”

Prim-ministrul Dorin Recean l-a vizitat pe veteranul Alexei Eremciuc, din satul Grigorăuca, raionul Sângerei, căruia i-a mulțumit pentru curaj și patriotism, urându-i multă sănătate și putere. Șeful Guvernului...

Prim-ministrul Dorin Recean l-a vizitat pe veteranul Alexei Eremciuc, din satul Grigorăuca, raionul Sângerei, căruia i-a mulțumit pentru curaj și patriotism, urându-i multă sănătate și putere. Șeful Guvernului a menționat că veteranul, tată a șase copii, este un exemplu atât pentru familia sa, cât și pentru foarte mulți oameni din Republica Moldova. 

„Veteranii noștri poartă și acum în amintiri ororile războiului și durerea provocată de el. Datoria noastră este să păstrăm pacea pentru care bunicii și străbunicii noștri au luptat și să asigurăm un viitor mai bun generațiilor viitoare”, a menționat premierul Dorin Recean.

 

Potrivit șefului Executivului, Ziua Victoriei împotriva nazismului și a comemorării eroilor căzuți în cel de-al Doilea Război Mondial reprezintă o ocazie de a onora curajul și sacrificiul veteranilor, dar și un moment în care să vorbim despre pace și ororile oricărui război.

Alexei Eremciuc are 100 de ani și este unicul veteran rămas în viață din raionul Sângerei. În prezent, în Republica Moldova sunt 37 de veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial.

In this article