Colaborare pentru mobilitate durabilă: Primăria Chișinău și Lublin explorează modelul Olandez într-o vizită de lucru la Utrecht

O delegație a Primăriei Chișinău, condusă de viceprimarul Ilie Ceban, au efectuat o vizită de lucru în orașul olandez Utrecht, considerată și capitala mondială a bicicliștilor, acolo unde...

O delegație a Primăriei Chișinău, condusă de viceprimarul Ilie Ceban, au efectuat o vizită de lucru în orașul olandez Utrecht, considerată și capitala mondială a bicicliștilor, acolo unde fiecare al doilea locuitor al orașului circulă regulat cu bicicleta.

Însoțită de partenerii din Lublin, Polonia, echipa Primărie Chișinău abordează subiecte legate de transportul public și organizarea traficului.

„În cadrul discuțiilor, au fost abordate mai multe subiecte legate de structura administrativă a organizării transportului public, instrumente de monitorizare a traficului precum și exemple de infrastructură și proiectare a străzilor. Reprezentanții de la Chișinău și Lublin au avut ocazia de a se familiariza cu o alternativă de transport tot mai populară – ciclismul, vizitând Parcarea municipală de biciclete. Întâlnirea a facilitat schimbul de experiențe între specialiștii din cele 3 orașe, creând o platformă pentru colaborare în domeniul transportului durabil”, a scris Ion Ceban pe rețelel sociale.

Orașul Utrecht se remarcă prin inovații în domeniul transportului și planificării mobilității urbane durabile. Recunoscut ca fiind capitala mondială a ciclismului, infrastructura rutieră din oraș este bine proiectată, iar un număr considerabil de locuitori aleg bicicleta ca principal mijloc de transport.

Întrevederile cu reprezentanții din Utrecht a avut loc prin intermediul proiectului „MOVE IT like Lublin” care este implementat de Primăria Municipiului Chișinău și finanțat de Uniunea Europeană.

In this article