CNA, un nou studiu privind sentinţele pe acte de corupţie

Un alt studiu, elaborat de experţii Centrului Naţional Anticorupţie, prezintă concluziile pe marginea sentinţelor, aplicate de instanţele de judecată în dosarele de corupţie, în anul 2018, transmite Breaking...

Un alt studiu, elaborat de experţii Centrului Naţional Anticorupţie, prezintă concluziile pe marginea sentinţelor, aplicate de instanţele de judecată în dosarele de corupţie, în anul 2018, transmite Breaking News.

Una dintre principalele concluzii la care au ajuns experţii CNA este sporirea atenţiei magistraţilor în privinţa examinării cauzelor de corupţie, fapt generat de modificările legislaţiei procesual – penale, dar şi de creşterea calităţii activităţii organelor de drept specializate.

Din analiza efectuată pot fi formulate următoarele concluzii: scăderea considerabilă a aplicarii pedepsei cu închisoare cu executare reală, fapt care în mare măsură se datorează aplicării pedepselor alternative, care sunt stabilite în calitate de sancţiune pe infracţiunile de corupţie, precum şi creşterea substanţială a valorii mitei la traficanţii de influenţă, suma medie a mijloacelor băneşti pretinse constituind 109 528 de lei pentru bărbaţi şi 62 914 lei pentru femei.

 

In this article


Join the Conversation