CNA şi IGP vor organiza instruiri anticorupţie, „Poliţişti integri-cetăţeni protejaţi”

Angajaţii inspectoratelor de poliţie din ţară vor participa la şedinţe de instruire anticorupţie, organizate de ofiţerii CNA şi specialiştii Inspectoratului General de Poliţie, transmite Breaking News. Campania de...

Angajaţii inspectoratelor de poliţie din ţară vor participa la şedinţe de instruire anticorupţie, organizate de ofiţerii CNA şi specialiştii Inspectoratului General de Poliţie, transmite Breaking News.

Campania de informare se va desfăşura sub genericul „Poliţişti integri – cetăţeni protejaţi” şi va avea scopul de a preveni cazurile de corupţie şi abuzuri în rândurile Poliţiei.

Miercuri, experţii CNA şi IGP se vor deplasa la Inspectoratul de poliţie din Ocniţa, unde va avea loc prima instruire. Pe parcursul a două luni, asemenea şedinţe vor avea loc în fiecare inspectorat.

Precizăm că, prevenirea şi combaterea actelor de corupţie în sistemul de drept este una din priorităţile Centrului Naţional Anticorupţie. În ultima perioadă, cazurile de corupere, comise de poliţişti, este în scădere. În acelaşi timp, a crescut numărul de denunţuri, depuse de poliţişti, privind tentativele de corupere a oamenilor legii.

In this article


Join the Conversation