Circul din Chișinău, Cetatea Bender și Cetatea Soroca urmează să fie renovate în cadrul unui Program de stat

Circul din Chișinău, Cetatea Bender și Cetatea Soroca, Rezervația cultural- naturală Orheiul Vechi, Casa Muzeu Pușkin și Teatrul Dramatic de Stat pentru Tineret „S Uliţî Roz” din Chișinău...

Circul din Chișinău, Cetatea Bender și Cetatea Soroca, Rezervația cultural- naturală Orheiul Vechi, Casa Muzeu Pușkin și Teatrul Dramatic de Stat pentru Tineret „S Uliţî Roz” din Chișinău urmează să fie renovate în cadrul unui Program de stat de restaurare a obiectivelor de patrimoniu de importanță națională, propus de Blocul Comuniștilor și Socialiștilor. Despre aceasta a anunțat astăzi deputatul PSRM, Adrian Lebedinschi, președintele comisiei parlamentare cultură, educație, cercetare, tineret, sport şi mass-media.

Până în 2025 se propune desfășurarea și a unui Program național de revitalizare a caselor de cultură din localitățile țării.

”Este necesar și un program de mobilizare a teatrelor, susținerea industriei de film și revigorarea rețelelor de cinematografe naționale”, a declarat Lebedischi.

Deputatul a menționat că urmează a fi analizată și necesitatea separării Ministerului Culturii de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării sau cel puțin crearea Agenției Culturii și a unei Agenții a Sportului.

In this article