Chișinăul se alătură luptei globale împotriva rasismului: Documentele pentru aderarea la ECCAR transmise la Mannheim

Un nou pas important pentru viitorul municipiului Chișinău. Aflat într-o vizită de lucru la Mannheim, Germania, viceprimarul Capitalei Olga Rusu a transmis oficial, astăzi, 24 aprilie, pachetul de...

Un nou pas important pentru viitorul municipiului Chișinău. Aflat într-o vizită de lucru la Mannheim, Germania, viceprimarul Capitalei Olga Rusu a transmis oficial, astăzi, 24 aprilie, pachetul de documente pentru aderarea Chișinăului la Coaliția Europeană a Orașelor Împotriva Rasismului (ECCAR), inițiativă lansată de UNESCO.

„Chișinăului se angajează, alături de alte orașe din întreaga lume, să combată rasismul, discriminarea și xenofobia, inclusiv a comunităților, prin promovarea diversității, toleranței, incluziunii și a altor forme de instigare la ură”, a menționat Primarul General Ion Ceban.

Totodată, mai spune edilul, prin aderarea la ECCAR, municipalitatea va avea posibilitatea de face un schimb de cunoștințe și experiențe, de a oferi formare și asistență tehnică și de a pleda pentru politici și inițiative care promovează incluziunea și durabilitatea.

„Acest demers reflectă angajamentul autorităților locale pentru un oraș mai incluziv, divers și durabil pentru toți locuitorii săi”, a conchis Ion Ceban.

ECCAR, fondată în 2004, a devenit un lider global în combaterea rasismului și discriminării, misiunea sa principală fiind încurajarea dialogului, schimbul de bune practici și punerea în aplicare a măsurilor concrete pentru a combate rasismul și a promova înțelegerea interculturală.

Amintim că, în cadrul aceleași vizite pe care o întreprinde în Germania, marți, 23 aprilie, viceprimarul Olga Rusu a avut o întrevedere productivă cu reprezentanții Primăriei Mannheim, responsabili de cooperarea externă. În cadrul discuțiilor au fost abordate mai multe subiecte de interes comun, inclusiv semnarea unei Convenții pentru următorii ani, având la bază Acordul de Înfrățire dintre Chișinău și Mannheim, semnat în anul 1989. Această Convenție va cuprinde domenii prioritare, cum ar fi: incluziunea socială, educația, protecția mediului, mobilitatea, domeniul economic, sustenabilitatea și Obiectivele de Dezvoltare Durabilă.

In this article