Chișinăul renovează zona pietonală din jurul Complexului Memorial “Cimitirul Eroilor”

Primarul general, Ion Ceban vorbește despre avansarea lucrărilor de reabilitare a Complexului memorial „Cimitirul Eroilor” din Chișinău. Conform celor menționate de edil, echipele de muncitori au început activitatea...

Primarul general, Ion Ceban vorbește despre avansarea lucrărilor de reabilitare a Complexului memorial „Cimitirul Eroilor” din Chișinău. Conform celor menționate de edil, echipele de muncitori au început activitatea în scuarul din fața scărilor, unde au demarat amenajările pentru borduri și pavaj.

„Echipele de muncitori lucrează acum activ în scuarul din fața scărilor, acolo unde a început amenajarea bordurilor și pavajului. De asemenea, au fost deja construite mai multe elemente ale scărilor și aleilor din zonă. Reabilitarea zonei de la intrarea în Complexul ”Cimitirul Eroilor”, de pe bd. Decebal 17, a început în iunie 2023, după ce spațiul a stat în paragină mai mulți ani. Echipele de muncitori lucrează la construcția treptelor, a balustradei şi a pilonilor. De asemenea, vor fi reabilitate trotuarele, scările, scuarul, vor fi create locuri de parcare și montat iluminat stradal. La fel, în centrul scuarului de formă semicerc se propune de a fi instalat un monument comemorativ în memoria soldaților căzuți în cele două războaie mondiale. Proiectul este realizat de Primăria Municipiului Chișinău în colaborare cu Consiliul Județean Buzău”, a declarat edilul Capitalei, Ion Ceban.

Amintim, în nemijlocita apropiere de Complexul memorial „Cimitirul Eroilor” se desfășoară un alt proiect inițiat de Primăria Chișinău. Este vorba despre reabilitarea zonelor pietonale ale bulevardului Decebal. Proiectul prevede continuarea reabilitării trotuarelor de pe toată artera, mai exact de la bd. Iuri Gagarin și până la bd. Dacia.

In this article