Atac tâlhăresc în Capitală: Un bărbat, bătut în propriul apartament

Recent, un tânăr în vârstă de 25 de ani, locuitor a or. Sîngera mun. Chișinău, a fost reținut de ofițerii secției investigare infracțiuni a Inspectoratului de poliție Râșcani,...

Recent, un tânăr în vârstă de 25 de ani, locuitor a or. Sîngera mun. Chișinău, a fost reținut de ofițerii secției investigare infracțiuni a Inspectoratului de poliție Râșcani, pentru comiterea unui atac tâlhăresc. Suspectul nu este la prima abatere fiind judecat pentru comiterea mai multor genuri de infracțiuni.

Cazul a avut loc la data de 23 septembrie, dispeceratul IP Râșcani fiind sesizat de către un bărbat, comunicând că a fost agresat și amenințat cu un cuțit de către un tânăr în apartamentul de pe str. Ismail, ulterior fiind deposedat de bunurile materiale.

Urmare a recepționării apelului telefonic imediat la fața locului s-au deplasat grupa operativă și grupa specializată a inspectoratului pentru stabilirea circumstanțelor. La locul faptei victima, un bărbat în vârstă de 39 de ani, a comunicat polițiștilor că împreună cu suspectul au consumat băuturi alcoolice. Ulterior suspectul i-a aplicat mai multe lovituri și l-a amenințat cu cuțitul i-a sustras bunurile materiale. Prejudiciul fiind estimat de către partea vătămată constituie 20 700 lei.

Ofițerii de investigație și urmărire penală imediat au dispus un șir de măsuri speciale în identificarea și reținerea făptașului suspectat în comiterea infracțiunii.

În cadrul măsurilor întreprinse de forțele de ordine, suspectul în comiterea infracțiunii a fost identificat și reținut iar în cadrul acțiunilor procesual penale acesta și-a recunoscut vina.

Tânărul a fost plasat în arest pentru 30 de zile și este cercetat penal pentru ,,Tâlhărie”, iar conform legislației el riscă o pedeapsă cu închisoare de la 8 la 10 ani.

In this article