Cetățenii au cea mai mare încredere în Biserică și în Președintele țării

Potrivit unui sondaj de opinie prezentat astăzi, 16 ianuarie, de Asociația Sociologilor și Demografilor, instituția cu cea mai mare popularitate în Republica Moldova este Biserica. 65,3 la sută...

Potrivit unui sondaj de opinie prezentat astăzi, 16 ianuarie, de Asociația Sociologilor și Demografilor, instituția cu cea mai mare popularitate în Republica Moldova este Biserica. 65,3 la sută dintre respondenți au declarat că au încredere în Biserică, transmite Breaking News.

Peste 52 la sută dintre cetățenii intervievați susțin că au încredere în Președintele Republicii Moldova.

Locul trei în topul încrederii în instituțiile statului este ocupat de Primărie. 44,5 la sută dintre respondenți susțin că au încredere în administrația publică locală. Clasamentul este continuat de mass-media, cu aproape 40 de procente.

Sondajul este urmat de Armată cu 37,7 la sută, Academia de Științe – 33,5 și Poliție 32,5 la sută.

În Guvern au încredere 31,4 la sută dintre respondeți, iar în Parlament – 22,5 de procente, iar în partidele politice – 13,8 la sută.

Sondajul „Rezultatele studiului sociologic: Anul 2019 în opinia populației din Republica Moldova” a fost efectuat în perioada 2-13 ianuarie 2020 în 83 de localități pe un eșantion de 1189 de respondenți. Marja de eroare este de plus/ minus 3 la sută.

In this article


Join the Conversation