Cetățean al Turciei – reținut într-un dosar de contrabandă cu articole din aur și argint de circa 4.000.000 lei

Procurorii PCCOCS, de comun cu ofițerii Serviciului Vamal, anunță reținerea unui cetățean al Turciei, într-un dosar de contrabandă cu aur și argint turcesc de circa 4.000.000 lei, faptă...

Procurorii PCCOCS, de comun cu ofițerii Serviciului Vamal, anunță reținerea unui cetățean al Turciei, într-un dosar de contrabandă cu aur și argint turcesc de circa 4.000.000 lei, faptă comisă în 2018-2019.

Atunci, schema fusese destructurată, iar două persoane din Moldova au fost reținute, după care și condamnate la 3 și 4 ani închisoare (primul din ei recunoscându-și vinovăția), cu confiscarea articolelor din aur și argint de circa 4.000.000 lei, la solicitarea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS). Organizatorul celor doi membri ai grupului infracțional  a fost anunțat în căutare, acesta fiind originar din Turcia și care atunci nu era în Moldova.

Duminică seara, 21 ianuarie, organizatorul turc cu vârsta de 48 de ani a sosit în Moldova pe ruta avia Istanbul – Chișinău, când a și fost reținut pentru 72 de ore pentru continuarea investigațiilor, timp în care beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

 

In this article