Locuitorii Chișinăului susțin masiv petiția pentru majorarea defalcărilor bugetare

Petiția prin care se cere majorarea defalcărilor bugetare pentru Chișinău până la o cotă de cel puțin 50% este susținută de tot mai mulți locuitori ai Capitalei. Documentul...

Petiția prin care se cere majorarea defalcărilor bugetare pentru Chișinău până la o cotă de cel puțin 50% este susținută de tot mai mulți locuitori ai Capitalei. Documentul a început să fie semnat deja masiv pe site-ul petitii.chisinau.md, iar de astăzi petiția poate fi semnată și fizic. Toți doritorii le pot plasa în una din cutiile din incinta Primăriei Chișinău sau a preturilor sau în în cutiile poștale amplasate în acest sens prin oraș. 

„Fiecare doritor poate semna petiția lansată de Primăria Chișinău prin care măcar 50% din contribuțiile locuitorilor Chișinăului să rămână în Chișinău. Anual, chișinăuienii contribuie cu 23 de miliarde de lei la bugetul de stat, acestea fiind datele pentru anul 2022, dintre care, Capitalei îi sunt transferate înapoi doar 13%, sau 2,8 miliarde de lei și transferurile cu destinație specială. Situația actuală este discriminatorie pentru chișinăuieni. Toată lumea care contribuie financiar, începând cu agenții economici și finalizând cu persoanele fizice, au dreptul să beneficieze de condiții și servicii calitative”, și-a reiterat poziția pe rețelele sociale edilul Capitalei, Ion Ceban.

Potrivit primarului Capitalei, noua abordare ar permite Chișinăului să se dezvolte mai rapid, iar sursele financiare ar ajunge pentru mai multe drumuri, curți de bloc, infrastructură modernă, transport, școli și grădinițe, diverse servicii sociale și multe altele.

In this article