Cercetătorii: SUA nu vor face față în caz de epidemie de COVID-19

Sistemul american de asistență medicală nu face decât să agraveze situația în jurul răspândirii COVID-19. În SUA nu există o rețea veritabilă de asistență medicală. Așa titrează Popular...

Sistemul american de asistență medicală nu face decât să agraveze situația în jurul răspândirii COVID-19. În SUA nu există o rețea veritabilă de asistență medicală. Așa titrează Popular Science un articol în care sunt expuse opiniile reprezentanților Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (Centres for Disease Control) și cercetătorii în domeniul sănătății de la Universitatea din Minnesota și cea din Maryland, transmite Breaking News.

Cercetătorii spun că sistemul american de asistență medicală ar putea înrăutăți focarul și îndeamnă populația să se aștepte la ce e mai rău. În opinia acestora, de fapt, în SUA nu există un sistem medical cu o strategie unică, ci o ”cârpeală” dintre un sistem privat și public, și milioane de americani care nu au asigurare medicală.

Conform celor mai recente date, aproape 28 de milioane de persoane cu vârsta sub 65 de ani nu au asigurare medicală în SUA. Asta înseamnă că acești oameni nu au acces la asistența medicală elementară. În opinia savanților, de teama costurilor mari, aceste persoane ar putea evita să se adreseze la medic în cazul unor simptome de coronavirus. Conform unor studii efectuate de cercetătorii în domeniul medical în 2018, doar cheltuielile extra-pachet pentru persoanele cu asigurare medicală s-au ridicat la 3.300 de dolari.

Totodată, Statele Unite sunt singura țară industrializată care nu oferă concediu medical plătit cu mandat federal. În opinia cercetătorilor, acest fapt limitează posibilitatea persoanelor infectate să stea în carantină.

 

In this article