Ceban vrea să aducă 100 de câini vagabonzi în fața instituțiilor care încetinesc procesul de autorizare

Procedurile birocratice ale ANSA şi ale Parlamentului încetinesc procesul de autorizare a cabinetului veterinar al Î.M. „Supravegherea și Protecția Animalelor”. Despre acest lucru a anunţat administratorul întreprinderii, Ruslan...

Procedurile birocratice ale ANSA şi ale Parlamentului încetinesc procesul de autorizare a cabinetului veterinar al Î.M. „Supravegherea și Protecția Animalelor”. Despre acest lucru a anunţat administratorul întreprinderii, Ruslan Darie, în cadrul şedinţei operative a serviciilor municipale.

Drept răspuns, edilul Chișinăului, Ion Ceban, a propus o soluție.„Să încărcăm 100 de maidanezi și să-i ducem în faţa instituţiilor responsabile, care intenţionat tergiversează procesul. Câte un maidanez pentru fiecare deputat. Noi nu putem risca cu sănătatea chişinăuienilor din cauza anumitor mofturi ale PAS”, a precizat Primarul General.

Totodată, Ruslan Darie a precizat că pe parcursul săptămânii trecute au fost emise 69 de ordine de capturare și au fost capturați 36 de maidanezi de pe teritoriul instituțiilor de învățământ și medicale.
În acest an, întreprinderea responsabilă a Primăriei Chișinău intenţionează să captureze și să sterilizeze în jur de o mie de câini vagabonzi. Instituția urmează să lanseze treptat și un concurs de selectare a serviciilor de capturare a maidanezilor agresivi și să demareze o campanie de informare despre adopția animalelor fără stăpân, cu implicarea voluntarilor în procesul de capturare.

In this article