Ceban: Vom participa la referendum și vom explica standardele europene, indiferent de deciziile guvernului

Liderul MAN, Ion Ceban, a reamintit că la recentele discuții cu Maia Sandu de la Președinție atât el, cât și ceilalți lideri politici și-au arătat nedumerirea în legătura...

Liderul MAN, Ion Ceban, a reamintit că la recentele discuții cu Maia Sandu de la Președinție atât el, cât și ceilalți lideri politici și-au arătat nedumerirea în legătura cu graba prin care se vrea organizarea referendumului privind integrarea europeană. Președintele MAN susține că la platforma de discuții și-a exprimat dezacordul cu organizarea plebiscitului într-o zi cu scrutinul prezidențial și a reiterat că acest exercițiu electoral trebuie să aibă loc doar după încheierea negocierilor de aderare, așa cum s-a întâmplat în cazul celorlalte state candidate.

„În campania electorală anterioară, președintele a promis că va lupta împotriva corupției, dar acum situația este mai proastă decât era, a vorbit despre reforma justiției, dar situația este mai proastă decât era. Pe lângă subiectul integrării europene, există probleme în toate celelalte domenii, motiv pentru care încearcă să le combine. Dar vom participa la referendum, vom explica și vom arăta care sunt standardele europene, ce implică ele și că asta nu are nicio legătură cu acțiunile actualului guvern”, a precizat Ion Ceban, în cadrul unei emisiuni de la Exclusiv TV.

Primarul Capitalei a mai declarat că este gata să participe și la alte platforme organizate de șefa statului pentru a-i explica despre problemele grave din societate și economie, așa cum le văd cetățenii, nu cum îi sunt explicate eronat de consilierii prezidențiali.

„Am multe întrebări și obiecții față de doamna președinte, dar respect funcția și, dacă șeful statului invită, mă duc. Dacă se întâmplă acest lucru, am ocazia să vorbesc despre diferite procese, nu aveam altă platformă. Nu am întâlnit-o față în față, dar sunt gata chiar și mâine. Sunt probleme ale orașului pe care aș vrea să le discut, sunt alte probleme care ne preocupă pe toți. Sunt sigur că doamnei președinte i se aduc informații denaturate și, dacă există posibilitatea de a comunica, atunci sunt pentru dialog în orice format. Dacă dialogul este posibil cel puțin 1%, ar trebui folosit. La precedentele discuții, mi-am exprimat poziția față de ceea ce se întâmplă în țară și în oraș, despre modul în care colegul nostru din Bubuieci a fost, pur și simplu, scos din alegeri și nu i s-a permis să participe ulterior. Am spus că nu le consider standarde europene și că nu este nevoie să se ascundă în spatele unor sloganuri, când, de fapt, nu este așa”, a declarat Ion Ceban.

In this article