Ceban: Punctele mobile de testare amenajate de Primăria Chișinău împreună cu IGSU pe lângă policlinicile municipale, ușurează munca medicilor de familie

Primarul general Ion Ceban vine cu precizări. Corturile amenajate pentru testare Covid pe lângă instituțiile medicale municipale au ca scop să evite rândurile care se formează în policlinici...

Primarul general Ion Ceban vine cu precizări. Corturile amenajate pentru testare Covid pe lângă instituțiile medicale municipale au ca scop să evite rândurile care se formează în policlinici din cauza numărului mare de solicitări din partea cetățenilor.

„Testarea se face doar la îndreptarea medicului de familie. Rog și colegii și partenerii să informeze corect oamenii. Din cauza informațiilor apărute ieri în public, oamenii au făcut coadă la aceste corturi gândind că sunt pentru testarea în masă a populației. Programul de activitate este de la ora 07 00 pana la 19 00.

Deși ne-am dori foarte mult acest lucru, municipalitatea nu are așa capacitate, numărul testelor oferite instituțiilor municipale sunt de la MS.
Ar fi i idee pentru autoritățile centrale, pentru a face licitație la teste și a avea posibilitatea să fie testați toți cetățenii, mai ales în situații de criza pandemică si noi valuri”, a declarat Ceban.

Astfel de licitații Primăria a efectuat la procurarea testelor pentru profesori, prețul pentru un test a fost 12 lei.

„Actualmente punctele mobile de testare amenajate de Primăria Chișinău împreună cu IGSU pe lângă policlinicile municipale, ușurează munca medicilor de familie.
Oamenii care stăteau in rânduri imense în încăperile închise, au posibilitatea să facă testul fără a intra în spital și a contacta cu mai multe persoane”, a conchis primarul.

In this article