Percheziții în Penitenciarul nr.3-Leova într-un dosar de escrocherie

Pe parcursul ultimei perioade, oamenii legii au documentat activitatea unui grup infracțional condus de doi deținuți din cadrul Penitenciarului nr. 3-Leova, care ar fi comis peste 20 de...

Pe parcursul ultimei perioade, oamenii legii au documentat activitatea unui grup infracțional condus de doi deținuți din cadrul Penitenciarului nr. 3-Leova, care ar fi comis peste 20 de cazuri de escrocherii pe întreg teritoriul țării. Prejudiciul părților vătămate se ridică la peste 300 000 de lei.

Acțiunile infracționale ale membrilor grupării erau îndreptate spre dobândirea ilicită a bunurilor altor persoane, prin înșelăciune și abuz de încredere, sub pretextul vânzării lemnelor de foc. Aceștia plasau anunțuri pe un site comercial. Ulterior, victimele purtau discuții cu pretinșii vânzători și transferau pe conturile acestora mijloace bănești predestinate procurării lemnelor.

În urma acţiunilor de urmărire penală și a măsurilor speciale de investigație desfășurate au fost identificați doi bărbați, membri activi ai grupului infracțional, deținuți în Penitenciarul nr.3-Leova, care în complicitate cu alte persoane aflate la libertate își atingeau scopul final al infracțiunii.

În acest context, dimineața zilei de astăzi, 25 ianuarie 2022, angajații Administrației Naționale a Penitenciarelor, Penitenciarului nr.3-Leova, DDS „Pantera” în comun cu ofițerii Inspectoratului Național de Investigații, ofițerii Inspectoratelor de Poliție Criuleni și Căușeni sub conducerea Procuraturii Criuleni simultan au efectuat percheziții în sectoarele de trai ale deținuților din Penitenciarul nr.3-Leova, precum și la domiciliile persoanelor complice de la libertare.

Ca rezultat, în celulele deținuților, care își ispășesc pedeapsa pentru omor, jaf și furt, au fost depistate mai multe obiecte interzise: dispozitive de stocare a informației, telefoane mobile, cartele SIM și alte obiecte interzise care erau folosite la comiterea infracțiunii.

În continuare se desfășoară acțiuni de urmărire penală și măsuri speciale de investigații pentru stabilirea tuturor persoanelor implicate în activitatea infracțională și identificarea victimelor care au avut de suferit în urma acțiunilor ilegale.

In this article