Ceban, mesaj de felicitare către Gheorghe Urschi, cu ocazia zilei de naștere. Ce evenimente vor fi astăzi organizate

Gheorghe Urschi împlinește astăzi 74 de ani. În acest sens, primarul general Ion Ceban a venit cu un mesaj de felicitare către „Regele Umorului” din Modova. „Adresez artistului...

Gheorghe Urschi împlinește astăzi 74 de ani. În acest sens, primarul general Ion Ceban a venit cu un mesaj de felicitare către „Regele Umorului” din Modova.

„Adresez artistului cele mai sincere urări de sănătate, bucurii și pace în suflet, alături de cei dragi. „Regele umorului”, cum este supranumit pentru activitatea sa artistică de peste 40 de ani, a înscris în patrimoniul cultural autohton pagini de aur dedicate satirei și umorului.
Gheorghe Urschi este actor, regizor, scenarist, cavaler al Ordinului Republicii, laureat al Premiului de Stat. Primăria Chișinău a pregătit un șir de activități consacrate lui Gheorghe Urschi, desfășurate în format online:

– secvențe din spectacole după Gheorghe Urschi, protagoniști – Teatrul municipal de păpuși „Guguță”, ora 13:00
– recital de poezie pe versuri de Gheorghe URSCHI

– Școala de Arte ,,Valeriu Poleakov” a montat piesa ,,PRINCIPIALITATE”, după Gheorghe URSCHI, în cadrul căreia și-au etalat talentul elevii de la catedra teatrală”, scrie Ceban într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Amintim că Gheorghe Urschi este cetățean emerit al capitalei.

In this article