Ceban: În jur de 4000 de terenuri din Chișinău nu sunt înregistrate nici la APP și nici la Primăria Chișinău

Probleme între APP și Primăria Chișinău, la capitolul terenurilor din capitală. Potrivit primarului general Ion Ceban, în jur de 4000 de terenuri din Chișinău nu sunt înregistrate nici...

Probleme între APP și Primăria Chișinău, la capitolul terenurilor din capitală. Potrivit primarului general Ion Ceban, în jur de 4000 de terenuri din Chișinău nu sunt înregistrate nici la APP și nici la Primăria Chișinău. În ultimul an, doar 70 au trecut procedura de înregistrare, astfel, edilul a catalogat că este nevoie de 40 de ani ca să fie înregistrate toate terenurile.

Din parte unor consilieri au veni și unele acuzații la autoritatea centrală, întrucât ar să pună mâna pe unele terenuri care ar aparține municipalității.

Ceban a confirmat acest lucru și a spus că a avut o corespondență activă cu fosta guvernare, dar și cu actuala guvernare pe acest subiect. „ În ceea ce ține de delimitare, astăzi avem peste 4000 de terenuri nedelimitate în municipiul Chișinău și avem probleme când votăm în CMC, până când aceste terenuri sunt înregistrate, etc. Anul trecut am avut în jur de 70 de terenuri înregistrate oficial și coordonate cu APP. În ultima ședință care am avut-o cu APP, am fost foarte duri și le-am spus, că dacă vom continua în aceeași manieră, vom avea tot de atâția cât a avut Moise. 40 de ani am avea nevoie ca să înregistrăm acest volum de teren.

Ceban spune că ar fi bine de creat un grup de lucru cu toate părțile, APP, CMC și Primăria Chișinău, unde să se avanseze în acest sens. „Ar fi corect și eficient”.

„În ceea ce ține de eventuale interpretări. Eu vreau să în actuala componență a CMC-ului, am luat foarte multe decizii, eventual corecte. Vă reamintesc unele aceste decizii, este vorba de întoarcerea municipalității mai multor proprietăți cum ar fi: școala nr.6, a clădiri de grădinițe, sau prin negocieri cu ASP. Eu sunt mândru de această componență CMC, pentru că nu am dat niciun teren pe sub masă, dar am dat prin licitații, iar aceste licitații au adus peste 100 de milioane de lei. Dacă aceste lucruri erau făcute mai de mult, poate municipalitatea ar fi avut bani mai mulți. Ultimii 2 ani nu am admis nicio schemă.  Avem procese de judecată pentru acele hectare de pământ ce ai fost date prin scheme de fosta guvernare de la Primărie.

Edilul a punctat că este nesoluționată problema legată de școala Nr.6. „Eu i-am spus și precedentului ministru Voicu. Transmit acest mesaj și actualului ministru, că vom continua, indiferent de acțiunile MAI-ului, să investim în acea școală pentru că avem nevoie de școală. Chiar dacă vor sta polițiștii cu pistoalele, noi vom continua să construim școala acolo, pentru că este nevoie”, a conchis acesta.

De punctat că ieri în bugetul municipal au ajuns peste 20 de milioane de lei în urma unei licitații.

In this article