Inundație pe strada Calea Basarabiei din Chișinău după ce o conductă termică s-a spart

În context, Termoelectrica anunță că echipa de intervenție este implicată în lichidarea avariei. “Segmentul respectiv de rețea termică a fost testat cu succes la presiunea de 16 bari,...

În context, Termoelectrica anunță că echipa de intervenție este implicată în lichidarea avariei.

“Segmentul respectiv de rețea termică a fost testat cu succes la presiunea de 16 bari, conform normativelor în vigoare, la începutul lunii septembrie curent, nefiind depistate defecțiuni sau abateri”, se arată într-un comunicat de presă.

Termoelectrica mai menționează că avaria s-a produs din cauza cedării rostului de sudură din fabrică a conductei termice montată în anul 1978.

“Până în momentul de față s-a reușit secționarea defecțiunii și demararea procesului de golire a rețelei termice, pentru a putea fi efectuate în regim operativ lucrările de înlocuire a porțiunii de conductă termică avariată”, se mai arată în comunicat.

Totodată, în legătură cu efectuarea lucrărilor, până la ora 01:00, mai multe adrese din perimetrul străzilor Muncești, Grădina Botanica, Valea Crucii, Grenoble și Cuza-Vodă vor fi deconectate de la agentul termic.

In this article