Ceban cere guvernului repararea străzii de la Aeroport până la Porțile Orașului. În zilele de Summit, vom oferi participanților 2500 de abonamente

Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a făcut mai multe declarații în ședința de astăzi de la Primăria Chișinău, referitoare la pregătirile pentru Summit-ul Parteneriatului Estic, care...

Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a făcut mai multe declarații în ședința de astăzi de la Primăria Chișinău, referitoare la pregătirile pentru Summit-ul Parteneriatului Estic, care va avea loc pe 1 iunie.

El a spus că a transmis Guvernului toate propunerile municipalității pentru a asigura o bună organizare a evenimentului și a solicitat sprijin pentru reparația drumului de la Aeroport până la Porțile orașului și până la Sângera. El a menționat că Primăria deja efectuează lucrări de reabilitare pe Bulevardul Dacia, pe Viaduct, pe Strada Ciuflea și pe alte străzi din centrul orașului.
„Referitor la ziua de 1 iunie când avem Summit-ul UE. Am transmis toate propunerile, ce ține din partea municipalității vom realiza tot ce este în puterile noastre.
Am comunicat că ne-am fi dorit să fie reparat și drumul de la Aeroport până la Porțile orașului și până la Sângera.
Ținând cont că noi deja facem foarte multe lucrări în acest context pe Bulevardul Dacia, pe Viaduct, pe Strada Ciuflea, dar și pe multe străzi din centrul orașului. De cealaltă parte am rugat colegii de la Guvern să aibă grijă de reparația drumului de la Aeroport până la porțile orașului. Credem că este binevenit acest lucru. Nu avem nici surse financiare. Noi nu avem posibilitatea să contractăm servicii și să organizăm repede deoarece sunt licitații.
Am solicitat ca și în cazul reparației drumului spre Bulboaca unde s-au decis alocarea de 300 de milioane și contractarea serviciilor fără licitații”, a declarat Ceban.

Ion Ceban a mai anunțat că Primăria va oferi 2500 de abonamente în transportul public pentru oaspeții care vor participa la Summit, inclusiv jurnaliști străini. Abonamentele vor avea inscripționată perioada de valabilitate și adresa aplicației Tranzzy, care permite verificarea rutelor transportului public în Chișinău.

In this article